het stoplicht sprong op oranje.ik kon niet meer remmen. van de schrik trapte ik op de rem maar ik reed wel door. krijg ik een boete?

net toen ik eronder door reed was het stoplicht rood. krijg ik een boete? Hier staat een flitspaal. Ik ging rechtsaf. Flitst die dit ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het verkeerslicht op rood springt, meen ik dat het nog een paar seconden duurt vooraleer het flitst. Vermoedelijk dus geen boete... Ik begrijp je heel goed, want ik heb hetzelfde gevoel wanneer mij dit overkomt.

Hoi. Het is heel simpel, als het verkeerslicht op oranje springt, en je kan redelijkerwijs niet meer op tijd stoppen, dan is het de bedoeling dat je doorrrijd. Dat is juist het hele idee van een oranje kleur.

Je kon dus zien dat het licht op rood sprong, wel,op de rem trapte maar toch doorreed tenminste dat begrijp ik? Dan zou ik toch wat geld apart houden, de kans is er dat de bekeuring in de bus valt.

Er is geen vaste tijd dat een verkeerslicht op oranje blijft, voordat het op rood springt. Hoeveel seconde het duurt vóór rood is afhankelijk van de weg. Het is ingesteld dat je, met in acht nemen van de maximum snelheid, voldoende tijd hebt om te stoppen. De flitspalen gaan op gevaarlijke punten snel flitsen. Ben je geflitst? De flitser maakt 2 foto's. Stond je stil net achter de streep dan zul je geen bekeuring krijgen. De 2e foto geeft aan dat je niet meer reed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100