zijn er groene auto's met een mooi geluid?

Het spijtige aan vele groene auto's zoals een Tesla is dat er geen geluid is. Ik kan daar echt van genieten en hoop dat er alternatieven zijn. Ik dacht dat het ethanol was maar daar was het probleem dat daar geen plaats voor is. Is er nog iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij valt de nieuwe Porsche Cayenne hybrid onder een groene auto, geeft een best lekker geluid.

Het ontbreken van geluid is 1 van de onvermijdelijke consequenties van een groene auto ; een elektromotor hoor je nu eenmaal niet. En hoewel ik me niet kan voorstellen dat iemand dat lawaai echt gaat missen, blijkt dat geluid wel degelijk een functie te hebben waar blijkbaar niemand aan heeft gedacht : je HOORT een elektrische auto ook niet meer aankomen..... Gelukkig is dat inmiddels doorgedrongen tot het Europees Parlement, en moeten auto's vanaf 2019 meer geluid produceren. De vraag is echter of dat het geluid is waar jij precies op zit te wachten. Een CD met motorgeluiden zal natuurlijk de oplossing niet zijn ; je wilt gewoon horen hoe je motor loopt en of er wat mis mee is. Overschakelen op benzine (of diesel of gas, waar die hybrides ook op lopen) is een voor de hand liggender oplossing ; alleen is je auto dan eigenlijk alleen in naam nog groen. Ik heb nog niet kunnen achterhalen of er nu al apparaatjes / accessoires op de markt zijn die een elektrische auto van geluid kunnen voorzien. Maar er wordt ongetwijgeld aan gewerkt.

Bronnen:
http://www.carwoman.nl/2012/05/11/sound-vo...
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/...
http://www.volkskrant.nl/economie/eu-still...

Er zijn auto's die op waterstof rijden. Hiermee bedoel ik dus niet het omvormen van waterstof naar elektriciteit, maar het verbranden van waterstof. Hierbij krijg je alleen waterdamp als uitlaatgas. Helaas krijg je als je zoekt op internet vooral de ikwilgratisrijden-mensen of ikdoealsofenverziekhetdaarmeevooranderen-mensen, maar mythbusters hebben het ook getest en laten zien dat het kan. (dit hebben ze getest op een niet aangepaste auto en zal ook een korte levensduur hebben.) Ik weet zelf een auto die omgebouwd is en waterstofgas verbrand in een 2.0 boxer motor. Ook kun je vrij eenvoudig de mazda's uit de rx- serie ombouwen tot waterstof auto. Ook heb je auto's die op gecomprimeerd lucht rijden, maar de hoeveelheid energie die je dan mee kan nemen is erg beperkt. Als het toekomst heeft, zal dit vooral in steden en korte afstands-vervoer gebruikt worden. Hier kan je dus geen brullende of gillende motoren van verwachten. Alleen komt de laatste, onvermijdelijke vraag: hoe groot zal de markt zijn voor verbrandingsmotoren, als er een alternatief is dat fluisterstil is en erg comfortabel rijdt? Als je leuk en groen wil rijden zal je zelf wat moeten regelen. de mazda's rx7 en rx8 zijn momenteel de meest eenvoudige auto's om dit te doen. Hier hoeft alleen het brandstofsysteem ingebouwd te worden (net als een LPG- installatie). Dit vanwege het gebruik van een ander type motorblok dan wat andere auto's hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100