waarom willen afrikanen onze auto's?

ik hoorde van een kennis dat zij haar auto heeft verkocht en die nu in afrika is. Waarom willen afrikanen auto's uit andere landen? En waarom geven wij die aan Afrika?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mensen in de ontwikkelingslanden rijden graag in auto's die nog eenvoudig te repareren zijn. Modernere auto's kunnen bijna niet meer zonder HiTech werkplaatsgereedschap onderhouden worden. vandaar dat ze ook liever geen airco in een auto hebben. ze hebben geen mogelijkheden om zoiets te repareren.

Geen blanke die het vroeg, alleen zwarte Zuid-Afrikanen. ‘Waarom willen jullie deze auto zo graag kopen,’ vroeg ik tijdens het tanken aan een Zulu-taxichauffeur die mijn auto ook wel zag zitten. ‘Omdat het een goede auto is, en omdat jij er als blanke in rijdt,’ antwoordde hij. ‘Blanken verzorgen hun auto beter dan zwarten. Het is beter zo’n goedkope auto te kopen van een blanke. Kwaliteit voor een lage prijs.’

Bronnen:
http://debuitenlandredactie.nl/2014/07/rac...

Omdat ze geen splinternieuwe auto's kunnen betalen. Een middenklasse auto kost nieuw zo'n 25.000 euro. Gezien hun inkomen is dat naar plaatselijke maatstaven 250.000 euro. Zij verdienen namelijk een-tiende van een Europees salaris. Een tweedehands middenklasser van zo'n 10-15 jaar oud kost in Afrika 7-8000 euro. Naar Afrikaanse maatstaven is dat 75.000 euro. Dat is heel veel geld zodat in Afrika alleen heel rijke mensen een auto kunnen betalen.

De Afrikanen willen onze auto's omdat ze beter onderhouden zijn. Onze auto's hebben in vergelijking met Afrikaanse weinig te lijden. Kijk maar naar de wegen in Afrika. Ik heb een Fiat naar Romania gestuurd. Ze vielen bijna flauw van de kwaliteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100