ben je gezakt als examinator niks doet? bijv. Niet op rem trappen of gas geven?

Ik heb laatst rij examen gehad maar ben jammer genoeg gezakt..
Wat mij opvalt is dat iedereen voor de eerste keer gezakt is? raar..
Maar tijdens het rijden deed mijn examinator helemaal niks. niet eens op rem getrapt of beetje gas erbij HE-LE-MAAL niks.
Kan je dan zakken?
Of kan je klacht indienen omdat je alles goed hebt kunnen corrigeren tijdens rijden en dat examinator helemaal niks deed en toch jou laten zakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je geen reden gekregen waarom je gezakt bent? Je kan inderdaad zakken zonder ingreep van de examinator. Het kan zijn dat hij je bijv. te onzeker vindt in het verkeer. De keren dat ik gezakt was kreeg ik altijd uitleg waarom. Vraag het anders eens aan je rij-instructeur.

De examinator kijkt of jij zelfstandig veilig aan het verkeer kan deelnemen. Als hij daaraan twijfelt zal hij je laten zakken. Een ingreep is daarbij niet nodig. Ze gebruiken hiervoor de AEX methode. De A staat voor "Aard van de fout", de E staat voor "Ernst van de fout" en de X staat voor het aantal keer. Begrijp dat geen enkele examinator het leuk vindt om je te laten zakken. Ze vinden het fijner om iemand te feliciteren. Maar de examinator moet ook zeker weten dat jij op een verantwoorde manier deelneemt aan het verkeer. Zowel voor jouw eigen veiligheid als die van de medeweggebruikers. Veel succes op je herexamen en veel veilige kilometers toegewenst zodra je eindelijk het roze pasje bij je mag steken. Bedenk wel; een rijbewijs krijgen is de eerste stap, een rijbewijs houden is de tweede stap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100