metertje in de auto stuk of iets anders aan de hand ?

metertje in de auto schommelen van koelstaand naar heetste, en toen weer staat ie in de midden toen weer op zijn heetst..ik weet niet wat er aan de hand is maar heb de koelvloeistof beijgevuld toen leek in orde te zijn, maar dan rijd ik te lang in de bebouwdekom en ja hoor het metertje stond weer op hete staand. kan iemand mij helpen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lastig te zeggen, maar het zou een zwak punt in de bedrading kunnen zijn. Als de bedrading op de temperatuursensor geen goed contact maakt kunnen zich benoemde verschijnselen voor doen.

Lijkt op een defecte thermostaat of waterpomp. De motor wordt alleen gekoeld als de temperatuur boven een bepaalde waarde komt. De thermostaat zorgt ervoor dat bij een bepaalde temperatuur de motor gekoeld wordt en als de temperatuur laag genoeg is de koeling weer stopt zodat de motor de optimale bedrijftemperatuur heeft. De waterpomp pomt de koelvloeistof door de motor, radiator etc. Zie links over autokoeling

Bronnen:
http://www.autoweetjes.com/auto-koelsysteem.html
http://www.hoehetwerkt.nl/index.php/Koelsysteem

Haperende thermastaat is inderdaad een mogelijke reden. Maar vermoedelijk is er een probleem van lucht in het koelcircuit. De ene keer komt er water aan de temperatuursensor en dan weer lucht (stoom). Geeft die schommelingen op de temperatuurmeter. Meestal een aanwijzing voor een beginnend groter probleem...koppakking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100