Mag ik 3 keer beboet worden voor hetzelfde feit of hetzelfde punt?

Ik ben vorig weekend naar Nijmegen geweest, dit is voor mij een compleet onbekende stad. Ik ben 4 keer langs hetzelfde punt gereden met de veronderstelling dat ik hier 60 mocht. Ik ben 3 keer beboet, voor 58, 59 en 61 km/h in een tijdsbestek van 3 uur. Kan ik hier bezwaar tegen maken? Bedoel het feit dat ik te hard reed neem ik ter harte de boete is terecht maar 3 keer in 3 uur vind ik toch wel een beetje te veel van het goede.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bezwaar indienen mag altijd maar ik geef je zeer weinig hopen. De overtreding is meerdere keren begaan, dan krijg je geen 'korting'...

Duur leergeld, maar je hebt het toch zelf gedaan. Niet goed opgelet, anders had je geweten dat je daar maar 50 mag. Trouwens, als het is zoals je beschrijft, is het niet drie keer hetzelfde feit, maar zijn het drie afzonderlijke overtredingen.

Dat mag want het zijn drie verschillende bekeuringen omdat je drie keer (elke keer op een ander moment) te hard hebt gereden. (Anders zou het wel makkelijk zijn, smorgens eventjes langs snelheidscamera racen en dan de hele dag niet meer op je snelheidsmeter kijken.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100