Mijn auto verbruikt opeens veel meer benzine. Hij klinkt ook niet echt lekker als hij loopt. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Komt me bekend voor. Houd de wagen ook in met optrekken? Ik vermoed dat er met de ontsteking iets mis is, kapotte bobine(s) of bougies. Een andere (ernstiger) mogelijkheid is een distributieriem die een tandje opgeschoven is en zo de timing van kleppen en ontsteking om zeep helpt. Ga in ieder geval op korte termijn (rustig rijdend) naar een werkplaats: ernstige motorschade is zo gebeurt...

Kijk eerst even naar de bogies . En kijk dan naar het luchtfilter of dat nog schoon genoeg is .

Buiten evt. onstekingsproblemen en restricties in de aanvoerlucht, kan het zijn dat, afhankelijk van de leeftijd van de auto, de elektronische stuureenheid de motor in een zgn. 'noodloop' zet. Dat kan diverse oorzaken hebben. Defecte senor, zoals lamda sonde, inlaattemperatuur, ABS/ESP etc. Daar kun je eigenlijk alleen maar achter komen door de auto aan een zgn. elektronische diagnose apparaat te koppelen om te zien wat het probleem is. Dat kan bij de merkgarage, maar er zijn talloze vakgarages die een dergelijke diagnose en uiteraard reparatie, kunnen uitvoeren.

Bronnen:
http://autogarage.expertpagina.nl/rubrieke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100