Hoe kan je het verschil tussen diesel en benzine testen/onderscheiden ?

In mijn kelder stonden nog 3 jerrycans met brandstof.
Helaas heb ik 2 auto's geleden 1 x een diesel gehad.
En het 1 kan je niet voor het ander gebruiken...... Hoe kan je betrouwbaar het verschil onderscheiden ? Of de specifieke kenmerk/en bepalen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het verschil ruiken. Wat je ook kunt doen, is, een beetje uit elke jerrycan op een schoteltje en aansteken. Benzine ontbrandt direct, diesel heeft veel meer warmte nodig en zal pas laat ontbrande. Als deze jerrycan al langer dan een jaar staan, dan moet je de inhoud niet meer in je auto willen gebruiken, omdat het deels toch uitgevlokt kan zijn. Weggooien is de beste optie. (wel naar de milieustraat....).

Proficiat jc54 en Frimu2 nederigheid is een deugd. ronron1212 deed ook zijn best , hierna de top 3 1 - De geur van benzine is zeer doordringend 2 - Benzine heeft een verkoeling verschijnsel - giet een beetje over je hand en je zal het meteen voelen 3 - Benzine direct ontvlambaar - doe zoals JC54 het schrijft - schaaltje met benzine werpt er een lucifer in en het brand - met mazout zal de lucifer uitgaan. Nummer 3 wist ik wel , maar dacht er niet meer aan - dank U jc54

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100