Waarom gaan mensen vaak langzamer rijden als ze een vrachtwagen inhalen of een brug over gaan?

Rij een kleine 50dzn km per jaar over onze wegen en het valt me op dat als er een vrachtwagen moet worden ingehaald of men moet een brug over (bv de waalbrug) dat men in veel gevallen het gas los laat. De snelheid zakt van vaak terug van bv 120 kmh naar 100 kmh. Waarom doet men dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hele goede vraag. Mij valt dit ook op. men gaat langzam langs de vrachtwagen en gaat versnellen als ze er voorbij zijn. Zo duurt het bij op de a9 van het rotterpodlerplein tot Velsen om een vrachtauto vlak voor me voorbij te komen. Ik denk dat men als men er langs is wat bedacht is en zodra men er voorbij is een openblikveld heeft maar wel heeeel irritant

Bij het inhalen van een vrachtwagen is het me nooit opgevallen maar wanneer je een brug opgaat - maar ook bij het uitkomen van een tunnel - moet je 'bergje op' als je dan niet je gaspedaal dieper indrukt neemt je snelheid af. Veel mensen hebben hier geen erg in en nemen dus onbewust af in snelheid.

Bij bruggen, tunnels of iets groots inhalen verandert er iets in de regelmaat van het rijden. Veel bestuurders gaan dan voorzichtiger rijden (anticiperen) omdat het niet meer helemaal overzichtelijk is wat er gaat komen. Goeie vraag!

Bij een brug vanwege het overzicht, bij een vrachtwagen omdat die nogal eens gaan slingeren of van hun weghelft raken. Toegevoegd na 37 seconden: Daarom gaan sommige inhalende bestuurders voorzichtiger rijden.

angst....

Om geen risico te nemen.!

Zijwind denk ik op het moment dat je een vrachtwagen passeert op open vlaktes en bruggen of voorbij geluidsschermen enz. krijg je af en toe een zetje door de wind onervaren rijders schrikken hiervan corrigeren te heftig en gaan de volgende keer onbewust langzamer rijden een ervaren rijder corrigeert automatisch onbewust uit ervaring of geeft zelfs gas bij. ik doe het laatste en het valt me iid op dat een hoop mensen onnodig lang langzaam naast die kolos blijven rijden ik rij zelf 25dzn km per jaar

Omdat ze er waarschijnlijk niet op letten, het gebeurt overal.Ik moet regelmatig auto's met de truck inhalen, en als je ernaast bent gaan ze weer harder. het gebeurt zo vaak dat ik met de op 87 km pu begrensde truck personenwagens op de snelweg moet inhalen, die je eerst voorbij vliegen en dan weer 80 rijden waar je 100/120 mag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100