waarom beslaat/bevriest autoruit aan buitenkant zodra ik wegrijd. Hoes die de ruit ijsvrij houdt heeft daarom weinig nut?

Ik gebruik een hoes waardoor mijn voorruit mooi ijsvrij blijft. Echter, zodra ik instap en wegrijd beslaat de ruit alsnog, aan de buitenkant. Sproeien en wissen helpt dan niet meer en ik moet de auto aan de kant zetten. Je ziet dan ook van die ijssterren op de ruit komen. Hoe voorkom je dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De warme (vochthoudende) lucht die u uitademt condenseert tegen de koude ruit. Daar bevriest het vocht. De ruit zo snel mogelijk warm krijgen is het devies. Blower op maximaal zetten en richten op de voorruit. Niet stationair warm laten draaien, is slecht voor motor en milieu. Veeg beslagen delen meteen schoon voor bevriezen kan gebeuren.

Om te voorkomen dat ruiten ’s nachts bevriezen wrijft u ze ’s avonds best in met een doorgesneden aardappel. Door het zetmeel zal de ruit niet bevriezen. Om te vermijden dat uw ruiten bewasemen, kan u op de binnenkant van de ruit een beetje huishoudproduct of shampoo aanbrengen.

Bronnen:
http://www.autokanaal.be/nieuws/aid995763/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100