Het dak van mijn cabrio is lek, poreus geworden. Is het een manier om dat weer waterdicht te krijgen? Of zijn er bedrijven die dat doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Impregneren met waterafstotende spray, speciaal voor cabrio's is een optie. Ik weet dat Mercedes daar spuitbussen voor te koop had/heeft.

Het repareren van een cabrioletkap Een kap kan door verschillende oorzaken kapot gaan. Vandalisme, slijtage, verkleuring, veroudering en aanrijdingschade zijn de meest voorkomende oorzaken. Het repareren van een cabrioletkap door een nieuwe lap stof op de scheur te naaien, is vaak zonde van het geld. Het resultaat is niet alleen optisch van inferieure kwaliteit maar ook functioneel voldoet deze reparatie meestal niet. Met alle gevolgen van dien: lekkage, beschadiging van de isolatie en hemel. Het is goed te weten kapstoffen vaak uniek zijn en het bijna niet mogelijk is dezelfde stof met exact dezelfde kleur en kwaliteiten te vinden die maar eventjes op de scheur genaaid kan worden.

Bronnen:
http://www.cabrioservice.nl/

Het is ook wel afhankelijk van het materiaal, een stoffen kap is iets heel anders dan een kunstof dak. Als je over een groot oppervlakte poreus is kan je misschien beter een nieuw dak erop zetten. Ik heb een dak van een soort pvc, en ik kan eventuele gaatjes dichtmaken met een doorzichtige flexibele kit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100