Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ja dit zijn ze verplicht! Als EU burger heb je op grond van artikel 6 lid 3 EVRM het recht om beschuldigingen jegens jou persoon in een taal te ontvangen die je zelf machtig bent. In jou geval is dit dus de Nederlandse taal. Op de Duitse bekeuring mag je dus in het Nederlands reageren met het verzoek daarin vermeld dat je de bekeuring graag in het Nederlands wilt ontvangen omdat je hem niet snapt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee, een Duitse boete valt namelijk onder het Duitse recht. U kunt er eventueel om vragen om de boete te vertalen in het Nederlands, maar hier is de Duitse instantie niet toe verplicht. Het CJIB kan ook aan u vertellen wat u moet doen en hoe u bezwaar kunt aantekenen tegen de boete. Het niet betalen tot de boete leidt uiteindelijk tot forse verhogingen van de boetes (dit gaat veel harder dan in Nederland) en rijverboden, die overigens alleen in Duitsland geld. Ook kunt u dan in Duitsland aangehouden worden en worden gesommeerd om direct te betalen.
Overigens wordt het afgeraden om bezwaar aan te tekenen tegen Duitse boetes, aangezien de boetes dan veel duurder worden. Betaal dus de boete op tijd (!), dat bespaart veel ellende.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding