Afstandsbediening van auto werkt op sommige plekken niet, hoe kan dat?

In een dorp bij ons in de buurt werkt de afstandsbediening (deurvergrendeling) op bepaalde plekken niet, het is een strook van ongeveer 100 m.
Je kunt daar direct naast de auto staan maar gebeurt niets, op andere plekken werkt het prima, ook op 30m.
Eerst dacht ik batterij leeg of een ander defect, maar het is alleen maar op die plek.
Het zal wel gestoord worden door iets in de buurt, maar wat is dat dan?
Merk: Toyota.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijkerwijs heeft een buurtbewoner een weerstation gemonteerd dat zijn gegevens (temperatuur, windrichting, windsnelheid, luchtvochtigheid en dergelijke) draadloos naar het bijbehorende scherm stuurt dat binnen staat. Sommige van die draadloze weerstations zijn verkeerd ontworpen. Als de batterij dan leeg is, zenden ze continu een signaal uit. Dat signaal verstoort andere apparaten die dezelfde frequentieband gebruiken. Je ziet dan dat er een gebied van enkele tientallen tot meer dan honder meter is waarin andere apparaten niet of nauwelijks werken. Zie de Bron hieronder voor een artikel over dit fenomeen. Een andere mogelijkheid, waarvoor ik helaas geen bron heb kunnen vinden, is dat er een winkelier zit die een ouder model mobiel pinapparaat gebruikt. Ook die apparaten kunnen wel eens storen doordat ze continu een signaal uitzenden.  

Bronnen:
http://www.nu.nl/internet/3527779/storing-...

Hier gaat het over de afstandsbedienig van de t.v.,maar ik denk dat dit met de afstandsbediening voor een auto hetzelfde probleem is. De afstandsbediening werkt op sommige momenten wel, en op andere momenten niet: De meeste afstandsbedieningen werken met infrarood licht. De infrarode lichtbundel van een afstandsbediening kan verstoord worden door andere lichtbronnen. Dit kan bijvoorbeeld een draadloze hoofdtelefoon zijn die met infrarood licht werkt. Als de afstandbediening steeds op een bepaald deel van de dag niet werkt dan kan het ook komen door invallend zonlicht, dit bevat een groot aandeel infrarood licht. Het zonlicht hoeft daarvoor niet eens rechtstreeks op de tv of op de afstandsbediening te schijnen. Hoe controleer je dit nu ?? Wacht op een moment dat de afstandsbediening niet werkt. Hou nu een leeg wc rolletje voor het afstandsbediening "oogje" van de TV (meestal een transparant rood plaatje). Richt nu de afstandsbediening door het wc rolletje op de TV. Reageert de TV nu wel, dan zijn de afstandsbediening en de TV in orde en het probleem wordt veroorzaakt door een storende (infrarood) lichtbron.

Bronnen:
http://www.afstandsbediening-online.eu/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100