Kan ik een bekeuring krijgen voor dubbel parkeren?

Ik ben dol op Amerikaanse auto's. Als hobby wil ik een oldtimertje kopen, namelijk een Dodge Charger RT uit 1969 (de kenners weten wel van welke serie deze afkomstig is). Maar zoals bekend is de auto iets langer dan de gemiddelde Europese auto en dus ook de parkeervakken. Wanneer ik hiermee dubbel parkeer (kan immers niet anders) kan ik dan een bekeuring krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn gemeentes zoals Nijmegen die het beleid hebben dat als een auto niet in 1 parkeervak past men voor beide vakken moet betalen, dus ja voor het parkeren in meerdere vakken bij betaald parkeren of in een parkeerzone kan men bekeurd worden.

Een dodge charger past gewoon in 1 parkeervak. Heb zelf een tijd met een mercury grand marquis gereden, die is echt langer dan een charger , en zelfs deze past gewoon nog in een parkeervak. je zult pas problemen krijgen als je besluit om een limo te kopen. Ik hoop trouwens dat je een goedkope dodge charger uit 1969 kunt vinden, want deze zijn zelfs in amerika niet meer te betalen, door de serie die jij bedoelt zijn er namelijk nogal wat gesneuveld :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100