Auto maakt piepend geluid bij draaien, waaraan ligt dit?

Toen ik deze morgen op mijn werk de parking opdraaide heb ik gemerkt dat als ik naar links draai, dat mijn wagen rechtsvoor een piepend geluid maakt.

Het geluid lijkt op een band die wilt uitbreken of een bladveer op een pick up, als je de pick up heen en weer schud bij stilstand.
Dit gebeurt volgens mij enkel als ik traag draai, want ik heb tijdens het rijden zelf niets gemerkt, enkel toen ik mijn parkeerplaats wou indraaien.
Ik dacht aanvankelijk misschien aan mijn veerpoot of een kogellager die versleten zijn, maar ik ben onlangs naar de technische controle geweest en daar leek alles tot in de puntjes in orde.
Het lijkt ook alsof het enkel gebeurt bij scherp draaien.
Kan het hieraan liggen of is het iets anders?
Ik zou dit graag zo snel mogelijk opgelost krijgen aangezien ik er zaterdag mee naar Zuid Frankrijk vertrek. Het gaan hier om een Hyundai Coupe uit 2006 met ongeveer 123.000km op de teller.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is waarschijnlijk één van je homokinetische koppelingen. Daar heb je er maar liefst 4 van van op een automobiel. Twee per voorwiel. De linker- of rechte zijde kan eerder versleten zijn afhankelijk van het aantal bochten die de auto links- of rechtsom heeft gemaakt.

Door het warmere weer hunnen de remblokken wat uitzetten. Daardoor kunnen die bij het draaien de schijven raken wat een piepend geluid kan maken. Probeeer eens ergens op een veilige plaats, eens krachtig te remmen zonder de remmen te blokeren of enkele meters te rijden terwijl je de rem licht ingedrukt houd. Dit gaat de remmen wat afslijten. Als het dan nog voorvalt zou ik toch eens kontact nemen met de garage$ Robby BB

vanaf de bank is het erg lastig hier een goed antwoord op te geven, er zijn namelijk erg veel onderdelen aan een auto die kunnen piepen.. je mag er van uit gaan dat het je lagers niet zijn, als die versleten zijn gaan ze niet piepen maar "zoemen" of "zingen" . als het een lange pieieieieieieieiep is dan zou ik er wel naar laten kijken maar bij piepen in het ritme van het draaiende wiel zou ik het euvel eerder in de remmen zoeken, als je scherp instuurt zet je nogal wat stress op de dragende delen ( maakt niet uit, daar zijn ze voor gemaakt) en dan kunnen er dingen die gewoonlijk vlak langs elkaar draaien elkaar net raken. als je een beetje weet waar je mee bezig bent zou ik kijken naar de plaat die het stof van je schijf moet houden ( die roesten vaak), de remblokken ( vooral het veertje dat aangeeft dat ie bijna op is) en het roestige randje om je schijven. die laatste kan je een tikkie bij schuren met schuurpapier. ( ENKEL DE ROESTIGE BUITENRAND!! NOOIT JE SCHIJVEN ZELF GAAN SCHUREN!!) maar als je het niet 100% vertrouwd kan je het best gewoon bij een garage langsgaan, met samengeknepen billen op de autobahn zitten is erger dan 25 euro uitgeven en met een gerust hart op weg gaan..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100