Waarom zit er bij een auto wel achterruitverwarming en geen voorruitverwarming?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorruitverwarming is duurder in productie. Bij Ford zie je het op sommige modellen standaard zitten (heb het zelf ook). Alleen bij steenslag kan het een probleem opleveren. Vergt nogal wat kennis om een dergelijke ruit te vervangen. Die kennis vindt je bij de dealer en niet bij een carglass o.i.d. Verder moeten de meeste merken het doen met een blower. Werkt ook maar duurt iets langer. Een alternatief is om een standkachel te laten installeren. Zo is in de ochtend zowel je auto van binnen warm, je ruiten ontdooid en tevens je motor reeds opgewarmd. Heerlijk Zit in mijn auto van zaak; gewoon om 06:00 wegrijden zonder te krabben en je jas kan lekker uit blijven. Maar goedl da's luxe. Het echte antowoord is: Prijs. Duurdere techniek en niet iedereen wil daarvoor betalen. Ik wel en op onze volgende prive auto komt het weer; evenals airco.

Omdat je warme lucht over je voorraam kan laten gaan, daarbij van al die draadjes over je raam zal je ook niet vrolijk worden, dat lijd af

Onze vorige auto, een renault laguna, had voorruitverwarming. Verticaal, zo dun dat je heel goed moest kijken om ze te zien. Reuze handig, maar schijnt te duur te zijn om standaard uit te voeren bij alle auto's.

Heleboel Fords hebben dat wel. Alleen zijn de draadjes nogal irritant.

Voorruiten gaan vaker stuk doorbijv steenslag. Elektrische voorruitverwarming maakt deze ruiten "te"duur.

Beide ruiten kunnen verwarmd worden. Bij de achterruit gebeurt dit door dunnen elektrisch geleidende draadjes. Bij de voorruit gebeurt het verwarmen meestal door een blower die warme lucht tegen de ruit blaast.

Het is bij sommige auto's een optie, maar wel erg duur. Het moet namelijk een veel "doorzichtiger" systeem zijn dan bij je achterruit. Anders zou je de hele tijd tegen die verwarmingselementen (draadjes) aan zitten te kijken.

Op mijn ford C MAX had ik het zitten en daarvoor op mijn focus ook. Die draadjes zie je niet. Alleen als je ze zoekt. Alleen heb ik bij beide auto's gehad dat het stuk ging. Weliswaar vervangen onder garantie. Al er goed ijs op zit duurt het toch even voordat het los zit hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100