Heeft de ford ka uit 2004 een andere oud koppelingssysteem?

Ik heb vorig jaar mijn rijbewijs gehaald, en weet niet beter dat je de koppeling in zijn 1 iets laat opkomen en dat de auto dan vooruit gaat en dan wat gas bij geeft,en het zo met het gas overneemt enz.

Nou wil ik leuke ritjes maken met mijn oma's auto alleen de ford ka uit 2004 zou een oud koppelingssysteem hebben?
(dat zeiden de mannen van de garage,zei mijn oma.)

Dat houd in als ik de koppeling laat opkomen dat hij dan niets doet,
Maar met een partij gas erbij dan doet hij het.
dit is mijn ervaring met deze auto.
Dit rijd niet echt fijn vind ik, wat te doen bij een berg, file, inpakeren?.


Hoort dit gewoon zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb het sterke vermoedde dat de koppelingsplaten van de auto versleten zijn, de koppeling dient tijdens het op laten komen al aan te grijpen. Als de auto stil blijft staan als de koppeling geheel op is dan heeft de plaat onvoldoende wrijving, snel optrekken of snel snelheid verhogen is dan niet mogelijk.

Een oud koppelingssysteem klinkt behoorlijk raar voor mij. Waarom de auto niet aanpakt en je een beetje gas bij moet geven klinkt wel logisch. De meeste mensen hebben immers gelest in een diesel auto dit is heel anders rijden dan een gas auto. Bij de meeste benzine motoren is er bij lage toeren te weinig koppel (kracht) om een voertuig in beweging te brengen. Door gas bij te geven bereik je iets meer toeren waardoor dit wel kan. Je geeft aan net geslaagd te zijn en vermoedelijk heb jij gelest in een auto met een diesel motor. Deze heeft veel meer power bij lagere toeren en je hoeft dus geen extra gas te geven. Bij benzine motoren met een grotere motor bestaat de kracht bij lage toeren wel waardoor je mogelijk wel op alleen de koppeling weg kan rijden. Wel is het zo dat een koppeling anders afgesteld kan zijn waardoor je andere eigenschappen krijgt. Begin met het rijden op bekend terrein en voor je het weet wen je eraan. Iedere auto rijdt anders en reageert anders op de koppeling. Op den duur voel je vanzelf aan hoe je bijzondere verrichtingen moet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100