Hoe start ik de auto?

Ik heb een tijdje geen rijles gehad en nu ben ik van de zenuwen vergeten hoe ik moet starten.
Was het zo: Gordel om -> Van de handrem, koppeling in en in zijn eerste versnelling zitten -> contact aan-> koppeling nog steeds indrukken -> Spiegel nakijken -> Vrij? knipperlicht aan en wegkarren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gordel > Koppeling > starten > in zijn 1/r > Rem in > Handrem af > Kijken > Karren. Dit is ongeveer de meest logische volgorde, maar het kan ook anders.

Zoals bij zoveel dingen zit hier ook een logica in: - controleren of de spiegels goed staan (stilstaande auto) - je riem aandoen (stilstaande auto) - koppeling induwen (stilstaande motor) - controleren of de auto in zijn vrij staat (stilstaande motor) - starten (lopende motor) - in de versnelling (lopende motor) - controleren in de spiegels of het veilig is om weg te rijden - indien het veilig is om weg te rijden, knipperlicht aanzetten - nogmaals controleren of het veilig is om weg te rijden - wegrijden De logische volgorde is dat je eerst de auto op jou instelt (spiegels, stoel, stuur), daarna de auto klaar maakt om te starten (versnelling, motor), daarna de veiligheid van het verkeer controleert, om daarna weg te rijden.

Ik heb pas mijn rijbewijs gehaald, en ik doe het als volgt: gordel>koppeling intrappen, sleutel omdraaien>eerste versnelling>handrem eraf> binnenspiegel, buitenspiegel, linker/rechter schouder> knipperlicht> wegrijden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100