wat kost het plaatsen en een accu in de auto?

ik heb een nieuwe accu in mijn auto laten zetten,en vandaag kreeg ik de rekening.De accu koste 76 euro en het monteren van de accu koste
maar liefst 50 euro,en daar ben ik van geschrokken,50 euro voor het plaatsen van een accu.Nu is mijn vraag is dat een normale prijs voor het plaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is best veel. Veel bedrijven verkopen accu's inclusief "gratis" plaatsing. Je zou dus even op de site van Kwikfit kunnen kijken wat een vergelijkbare accu, inclusief plaatsing, zou kosten. Toegevoegd na 54 seconden: Of een ander bedrijf.

Bronnen:
http://www.kwik-fit.nl/accu-vervangen

50 Euro vind ik ook wel erg veel, :( Ik heb het afgelopen week ook laten doen maar ik hoefde alleen de accu zelf maar te betalen, Ik had er zelf wel op gerekend dat ik uurloon zou moeten betalen maar dat hoefde niet omdat het maar 5 minuten werk was dus was daar wel heel blij mee, Maar het lijkt me logisch dat je accu + uurloon moet betalen maar 50 euro lijkt me echt teveel!

Veel te veel. Het is voor een beetje monteur 5 minuten werk. Staat er op de factuur arbeid of echt specifiek de accu vervangen? Het kan nl ook zijn dat ze eerst de storing/het probleem moesten zoeken. Hier gaat natuurlijk meer tijd inzitten. Als ze daarmee 3 kwartier bezig zijn, zit je zo op die 50 euro.

Normaal gesproken veel te veel. Accu's zijn normaal gesproken makkelijk te monteren en het wordt meestal gratis gedaan. Als wijze van service. Toch zijn er zoals normaal wel uitzonderingen. Een Toyota prius heeft bijvoorbeeld een uitgebreider accupakket. Dan gaat het echter wel om een ander soort accu. Maar ook een "simpele" smart die de accu's onder de bijrijdersstoel heeft zal het iets meer werk vergen. Maar ook onder de motorkap van verschillende sportauto's zit de accu goed weggewerkt waardoor er meer werk vereist is dan bij normale auto's dan wordt er montage prijs gerekend. Maar bij de meeste auto's zal de installatie normaal gesproken gratis zijn.

Die vraag kun jij het beste zelf beantwoorden . Als het alleen de klemmetjes losdraaien is en dan de accu verwisselen dan is het wel veel geld . Maar als de accu moeilijk te verwijderen is door bv eerst beschermkappen of iets anders te moeten verwijderen dan valt de prijs nog wel mee . Maar ik zou de garagehouder toch wel gaan vragen hou hij bij die prijs is gekomen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100