Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je merken dat de distributieriem+waterpomp zijn vervangen?

Mijn Escort mk4 heeft vandaag een nieuwe distributieriem gekregen (20.000 km te laat) Hij was enorm slap volgens de garage. Ze hebben ook de waterpomp vervangen.
Straks ga ik de auto ophalen en nu vraag ik mij af of het merkbaar zal (moeten) zijn.

Kijk een monteur kan zeggen dat er een nieuwe waterpomp is geplaatst, maar kan ik dat ook controleren terwijl ik rijd? Dus dat het anders rijd dan eerst.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Auto's
776

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De distributieriem is voor de aandrijving van de nokkenas(sen) door de krukas. Hier zit bij deze auto ook de aandrijving van de waterpomp op dezelfde riem. Als deze vervangen wordt zul je dat niet merken aan het rijden
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als oud werkplaats chef had ik de instelling dat het oude vervangen materiaal van de klant was. Vroeg bij het ophalen van de auto of ik zijn onderdelen "de vervangen" mocht weggooien. Zo kon de klant altijd controleren wat er vervangen was als hij dat wilde. Ze werden door de monteurs apart weggelegd in de werkplaats.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding