Waarom vraagt de verzekeringsmaatschappij of ik de schade wil claimen?

N.a.v. een aanrijding die heeft plaatsgevonden, waarbij de tegenpartij mij aanreed, heb ik mijn schadeformulier ingeleverd bij m'n verzekeringsmaatschappij.
Nu heb ik als reactie van de verzekeringsmaatschappij de vraag gekregen of ik deze schade wil claimen.
Uiteraard, maar is dit een gebruikelijke vraag van de verzekeringsmaatschappij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die AlPacina; Ja hoor, die vraag is vrij gebruikelijk. Want als jij besluit de schade niet te claimen (als het bijvoorbeeld om een minimaal krasje zou gaan of je hebt het onderling met de tegenpartij opgelost) scheelt dat de maatschappij een hoop werk en onkosten.

Dit is gebruikelijk dat ze dit vragen. En dit is ook ten gunste van jou. De verzekeringspremie van een auto wordt ondermeer berekend op het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Wanneer je besluit de schade niet te claimen blijven je schadevrije jaren intact. Claim je ze wel val je terug met je schadevrije jaren (meestal 3 of 4 jaar en bij sommige producten zelfs 7 jaar). Mogelijk heb je een No-claimbeschermer en dan ga je niet meer premie betalen zolang je bij deze maatschappij blijft, maar dit geeft minder vrijheid om te zoeken naar een andere maatschappij. De afweging of je deze schade wil claimen of niet is afhankelijk van het schadebedrag in combinatie met je terug val in schade vrije jaren waardoor je meer verzekeringspremie gaat betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100