Wat is zuiniger?

Is het wat brandstof verbruik betreft zuiniger om vlak achter een vrachtwagen te rijden of juist een eindje ervan af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vlak erachter... Is veel zuiniger idd...

ik denk het niet. als je vlak achter een vrachtauto zit kan je niet vooruit kijken dus je moet snel remmen en optrekken als de vrachtauto dat ook doet. je kan niet efficient handelen als je niet vooruit kan kijken hoe de situatie op de weg is

Door de slipstream is het qua brandstof gebruik goedkoper. Maar de bekeuring voor bumperkleven is dermate hoog, dat je daar spijt van krijgt. Nog los van de ongelukken die je erdoor kunt krijgen.

Pál erachter levert jou besparing op. De trucker moet z'n gaspedaal door jouw aanwezigheid verder indrukken. Maar, of het allemaal veilig is da's natuurlijk een ander verhaal.....!

Uit een onderzoek van Mythbusters is gebleken dat de weerstand met 92% afneemt, dus je rijdt behoorlijk zuiniger. Maar je bent wel gek om op een halve meter afstand van een vrachtwagen te gaan rijden.

Je merkt tot op vrij grote afstand een voordelig effect op je verbruik als je achter een grote container wagen rijdt. Wettelijk gezien moet je sowieso 12 meter afstand houden (0,5 seconde) en er blijft een risico dat je te laat reageert omdat je nauwelijks kunt zien wat er voor die truck gebeurd Echter, ook op die 12 meter ga je aanzienlijk zuiniger rijden (tot 2 liter besparing per 100 km, dus bv. 1 op 30 ipv 1 op 20) De trucker zal , als er een auto in zijn zog zit, ook wat minder zuiging van de lucht krijgen...de wagen duwt wat lucht richting vrachtwagen wat dus ook de truck zuiniger maakt. (zal overigens minimaal zijn tenzij de wagen erachter ook een grote truck is) Niet voor niets is er geëxperimenteerd met treintjes auto's die electronisch aan elkaar gekoppeld op 1 meter afstand rijden. (Remt de eerste dan remt de rest ook via die electronica automatisch. Hiermee zou zeer veel brandstof bespaard kunnen worden. Bron: Eigen metingen aan verbruik....tot 1 op 30,5 met een golf 1.9 tdi Toegevoegd na 1 minuut: even een toevoeging...banden harder oppompen maakt je ook wat zuiniger....dus altijd rijden met de druk voor maximale belading.

Door de zuigende kracht van de vrachtwagen zul je waarschijnlijk zuiniger rijden wanneer je kort achter een vrachtwagen rijdt.

Een auto rijdt het zuinigst bij die snelheid waarbij de motor (in de hoogste versnelling) het mooist loopt.

Ha, die Werk; Het zuinigste én het veiligste is om pal achter de truck te rijden met zo min mogelijk tussenruimte. Als die afstand nagenoeg nul is kun je immers bij afremmen ook niet meer op die truck knallen. In de praktijk is dat helaas niet altijd even goed uit te voeren dus bewaar maar liever gewoon wat afstand.

Ja, zuiniger, je rijdt in de slipstram van de vrachtauto, maar pas wel op. Je rijdt niet 'groener' omdat de vrachtauto minder zuinig rijdt.

zuinig ja slim nee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100