Hoe nauwkeurig zijn snelheidsdisplays langs de weg?

Op sommige plekken staan snelheidsdisplays langs de weg, die laten zien hoe snel je rijdt. Soms staat er nog een rode boze of een groene lachende smiley bij.

Als je met constante snelheid langs zo'n snelheidsdisplay rijdt, hoe nauwkeurig is dan de snelheid die zo'n ding aangeeft?

 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze worden gemaakt met dezelfde sensoren en methoden als de werkelijke snelheidsmeter (dezelfde fabrikant), echter met groot verschil dat ze niet jaarlijks geijkt hoeven te worden en een keuringscertificaat moeten hebben. Ze geven een hele aardige indicatie van de snelheid. Maar hoe nauwkeurig, of onnauwkeurig valt natuurlijk niet te zeggen. Dan moeten ze eerst weer op de ijkbank om ze goed te krijgen en dan pas weet je hoe onnauwkeurig ze waren.

Wel ik heb sterke twijfels betreffende de nauwkeurigheid van deze snelheidsmetingen. Laatst stond ik in een stilstaande file en het display gaf doodleuk 17 km/h aan!

Dat is per snelheidsdisplay verschillend. Soms scheelt het 3 kmph, en soms is het precies goed. Geijkt zijn ze iig niet, maar over het algemeen zijn ze zeer nauwkeurig.

Dergelijke toestelletjes zijn inderdaad niet geijkt en hebben een nauwkeurigheid van +/- 0,1 %. Dat u bij stilstand 17 km/h op het display zag kan best zijn want die kunnen best tot ver meten, meer dan 100 meter is geen uitzondering. Dat vieze rode gezichtje krijgt u als u boven de ingestelde limiet komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100