Welk land heeft auto's met groene nummerborden en landcode SP?

Ik was in Duitsland. Daar zag ik op de snelweg twee bussen met groene nummerborden en landcode SP.

Uit welk land kwamen deze bussen?
 

Toegevoegd na 1 minuut:
 
Noot:
Het waren geen bussen in de zin van lijnbussen of touringcars; ze zagen eruit als iets dat het midden hield tussen een extra lang personenbusje en een camper.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedrijven in de auto of motorbranche kunnen onmogelijk al hun auto’s verzekeren en hiervoor motorrijtuigenbelasting betalen. Voor erkende bedrijven in de auto- of motorbranche is het handelaarkenteken in het leven geroepen met daarbij een speciale groene kentekenplaat. Deze groene plaat met zwarte letters heeft geen EU symbool en ook geen NL teken. Er zijn slechts drie landen, België, Luxemburg en Duitsland (naast Nederland uiteraard) waar de groene kentekenplaten gebruikt mogen worden, maar dan wel onder strenge reglementering.

Bronnen:
http://www.transport-online.nl/site/redact...

Misschien een Noors kenteken. Kentekens voor voertuigen die niet gebruikt mogen worden om passagiers te vervoeren bestaan uit zwarte letters op een groene achtergrond. Dit kunnen bijvoorbeeld auto's, bestelwagens of kleine vrachtwagens die niet voorzien zijn van een achterbank Toegevoegd na 3 minuten: Vaak wordt gedacht dat dit een officieuze landcode is. In werkelijkheid is het een afkorting van Servicio Público.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noors_kenteken

SP was vroeger (tot ongeveer 1972) de code voor Somalië. "SP Somalia (Somaliya Protectorate, 1966?-72?, see SO)" http://web.archive.org/web/20090614052704/http://homepages.cwi.nl/~dik/english/reg/index.html Na 1972 heeft Somalie de code SO genomen, die tot 1945 aan Slowakije behoorde. Het lijkt me echter niet aannemelijk dat er een bus uit Somalië over de Duitse snelwegen rijdt.

Op commerciële auto's (zoals taxi's) ziet men een bordje met de letters 'SP'. Vaak wordt gedacht dat dit een officieuze landcode is, omdat het officiële 'E' (van España) niet altijd begrepen wordt. In werkelijkheid is het een afkorting van Servicio Público.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100