Met welk automerk worden de meeste verkeersovertredingen gepleegd?

Is dat wel eens onderzocht?
Ik ben er benieuwd naar omdat ik er in het verkeer één merk met kop en schouders bovenuit zie steken.
Vroeger op school is mij verteld dat onderzocht is dat rode auto's de meeste ongelukken veroorzaken. Ik weet niet of dat waar is, maar vroeg me af of het wel eens per merk bekeken is.

Weet jij het antwoord?

/2500

De Mercedes wordt het vaakst geflitst.

Bronnen:
http://www.autoblog.nl/mercedes-rijders-wo...

Mercedes wordt het vaakst geflitst. Maar dit is enkel het merk. Golf is het type dat de meeste overtredingen maakt (rijden er ook de meeste maar procentueel ook het meeste). Op kleur wordt er ook gekeken. Rode auto's zijn over het algemeen iets agressieve rijders. Er zijn zelfs verzekeringsmaatschappijen die hier extra premie voor rekenen.

Een antwoord op je vraag van is dit wel eens onderzocht? Neen, daar dit een irieel onderzoek is. Hoe wil je dit meten, er rijden in dit land ( als voorbeeld ) mischien 100 ferrari's t.o.v. duizenden porches en tegen tienduizenden volkswagens of opels. Wat wel een dergelijke onderzoek heeft gehad was de leeftijdscategorie en automerk. Daar heb ik zelf namelijk nog aan meegedaan Toegevoegd na 8 minuten: Bij de term "overtreding" hebben we het niet alleen natuurlijk over de snelheid. Al vermoed ik wel dat je dat bedoelt. Zoals je waarschijnlijk wel weet kennen we namelijk diverse overtredingen, zoals bijvoorbeeld door rood licht rijden, bumperkleven, inhalen waar niet toegestaan is. Om deze al deze gegevens te koppelen aan een automerk lijkt mij al helemaal ondoenelijk.

Je vraagstelling is naar mijn inschatting niet helemaal correct. Ik denk dat je bedoelde: "Met welk automerk worden relatief gezien de meeste verkeersovertredingen gepleegd". Oftewel welk automerk heeft het hoogste percentage verkeersovertreding. Nu zal het antwoord vaak uitkomen op bv. een VW Golf omdat van dit type er erg veel rondrijden. Mercedessen, Audi’s en BMW’s zijn de meest geflitste auto’s. Lees wel: het gaat hier snelheidsboetes. Verrassend vond ik ook: "De groep van 40 tot 60 jaar krijgt twee keer meer boetes dan bestuurders van 20 tot 24 jaar"

Moeilijke vraag. Hangt vooral van de bestuurder af natuurlijk. En als voormalig autoverkoper kan ik daar boeken over schrijven. Een braaf huisvadertje of moedertje zal minder snel geneigd zijn een BMW M3 aan te schaffen bv. Iemand die kiest voor een agressieve auto (jaaa, vaak een rode). Doorgaans zijn deze mensen ook agressiever in het verkeer met het gekende gevolg. Ik verkocht zo bv veel "tweepeekaatjes" en daar hadden we zelden probleemklanten bij. Diegenen die een Golf gti kwamen kopen, dat was ander grut. Die haalden vaak onze top 50. Wat kleuren betreft : in duitsland werden in de jaren 70 en 80 goedkopere verzekeringspremies gegeven aan mensen die een auto kochtten met een opvallende kleur. Daarmee is meteen het raadsel van de fluo gele, felgroene,rode !, en oranje Mercedessen en Bmw's opgelost. Vele van die auto's werden na 2 jr naar Belgie en Nederland uitgevoerd en kleurden toen ons straatbeeld.(een oudere collega van mij was er toen in gespecialiseerd om ze nadien in een neutralere tint te schilderen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100