Een stukje van de motor ziet er vochtig uit, betekent dit meteen een kapotte koppakking?

Heb vandaag wat aan de auto gesleuteld en toen kwam een kennis langs en hem viel op dat een stukje bij de motor vochtig was en hij zei je hebt de koppakking kapot.
Maar betekent dit dan echt meteen dat die kappot is?
Er komt geen witte rook uit de uitlaat.
En de auto is gister voor iets anders na de garage geweest, dus misschien hebben hun iets geknoeid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ziet er meer uit als de pakking van de kleppendeksel die lekt.

Helemaal eens met de vorige "spreker": de kennis heeft ws abusievelijk de klepdekselpakking voor de koppakking aangezien. de lekkage is miniem, dus even schoonmaken en kijken of na een poos rijden de vochtplek weer verschijnt. zo ja: volgende keer klepdekselpakking vervangen. vergeet dan niet het klepdeksel en het filter van de carterventilatie goed te reinigen. succes!

Er hoeft helemaal niets kapot te zijn. Mijn advies, breng de vloeistofpeilen op orde ( zowel de motorolie als de koelvloeistof ). Daarna maak je de boel goed schoon met een doek. Als dat gebeurt is dan hou je hem gewoon om de week in de gaten, mocht het terugkomen dan heb je een probleem(pje). Zoals ik het op de foto kan beoordelen is het gewoon vuiligheid ( zweten van de pakking, oude olie, straatvuil e.d. ). Mocht je twijfelen aan dit antwoord, dan kun je de vraag altijd voorleggen op www.problemcar.nl Daar is menig hobbyist, monteur en amateur actief. Je kan natuurlijk ook gewoon naar de garage gaan, een beetje eerlijke garage houder zou hoogst waarschijnlijk hetzelfde vertellen, een ander monteerd gelijk een nieuwe kop en kleppendekselpakking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100