Hoe test ik wat de lichtdoorlaatbaarheid is van geblindeerde autoruiten?

Ik heb onlangs een andere auto gekocht, maar deze heeft aan de zijruiten geblindeerd folie. Aangezien de boete op te weinig lichtdoorlaatbaarheid 180 euro is wil ik graag weten of de folie te donker is, want dan haal ik ze eraf. De politie gebruikt een ''TintMan'', maar deze heb ik zelf natuurlijk niet. Is er een mogelijkheid om zelf te testen wat de lichtdoorlaatbaarheid is op een of andere manier? Bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal liggen de ruiten al tegen de standaard norm aan. De lichtdoorlaatbaarheid verlagen dmv folie levert al snel problemen op. Omdat je aangeeft dat het folie is kun je dit ook per direct verwijderen. Als jij het per direct de lichtdoorlaatbaarheid in een goede norm weet te krijgen krijg je geen bekeuring van 90 euro (per ruit). Natuurlijk word je altijd aangehouden als je geen tijd hebt. Vraag dit daarom aan bij het politiebureau, als jij dit vraagt zijn ze vast bereid mee te werken (zij hebben er baat bij dat het veilig is), en als jij het direct kunt verwijderen zal dit geen probleem opleveren. Bel even van te voren, zodat je duidelijke afspraken maakt.

Gewoon naar de (bovag) garage gaan, daar kunnen ze dat wel voor je meten. Voor een APK keuring moet dit immers ook gekeurd worden.

Je kunt altijd bij een politiebureau langs gaan. Die kunnen het voor je controleren. Als je zelf langsgaat, kunnen / mogen ze je nooit een bekeuring geven. Succes

Daar zijn meters voor. Achterste ruiten mag redelijk donker. Vooruit niet en voorste zijruiten tot circa 30%.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100