Hoeveel rijlessen moet je minimaal doen?

Hoeveel rijlessen moet je minimaal doen om rijexame aan te vragen?
Of is het gewoon tot de rijschool je voldoende vind?

Voor auto

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, het minimum is er niet. Als je vindt dat je kunt rijden en je theorie examen hebt gehaald kan je een examen aanvragen. Als je dit namens een rijschool doet zal de rijschoolhouder wel willen weten of je kans van slagen hebt. Je bent dan zijn leerling. In dat geval dus tot de rijschool vindt dat je voldoende goed kunt rijden om voor een examen op te kunnen. Er zijn ook rijscholen die je in een aantal dagen opleiden en je dan gegarandeerd een examen krijgt. Toegevoegd na 1 minuut: NB. Als je zelf een rijexamen zou aanvragen bij het CBR moet je wel zelf een lesauto regelen! Die krijg je niet ter beschikking van het CBR. Toegevoegd na 5 minuten: Omdat de lessen niet goedkoop zijn zou ik wel vooraf goed kijken naar de mogelijkheden voor een vaste periode waarin je leert rijden en examen doen. Als je het geheel van de rijschoolhouder laat afhangen kan hij het aanvragen van het examen vetragen. Dat kan hij doen om meer geld aan je te verdienen, maar vooral ook omdat hij/zij er zeker van wilt zijn dat je goede kans hebt om de eerste keer te slagen. Het slagingspercentage van de rijschoolhouder wordt namelijk ook bijgehouden!

Bronnen:
http://www.anwb.nl/auto/rijbewijs-en-train...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ri...

Zoveel jij denkt dat ervoor nodig is, voor de één is 10 lessen voldoende en voor de ander net iets meer, dat hangt ervan af hoe snel je het onder de knie hebt en wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent.

Gewoon bij de 1e les aan laten vragen. Echter er wel voor zorgen dat je minimaal een lesje of 20 gehad heb voor het daadwerkelijke examen. Echter zijn er ook rijscholen die examens hebben ingekocht. Bij die scholen kan hoef je soms maar een of 2 weken te wachten.

Er is geen minimum aantal rijlessen dat je minimaal moeten hebben gehad, voordat je mag afrijden. De meeste rijscholen laten je wel vaak pas afrijden, als ze vinden dat je er klaar voor bent. Na hoeveel lessen dit is, dat is bij iedereen anders (tussen de 20 en de 100 meestal). Als je een buitenlandsrijbewijs hebt wat hier niet erkent word, dan moet je hiervoor ook opnieuw rij examen doen, via een rijschool en CBR. Je hebt dan (afhankelijk van je ervaring mogelijk) niet veel lessen nodig

Ik heb net even aan vrienden gevraagd hoeveel lessen ze gehad hebben voordat ze het rijbewijs hadden.Enkelen die de eerste keer slaagden hadden 18 uur gelest.Anderen die niet de eerste keer slaagden,hadden 25-32 lesuren nodig. Ikzelf ben 2 keer gezakt (1965) en heb 32 lesuren gehad.

vuistregel voor een normale tot vlotte leerling: je leeftijd is het aantal lesuur. (lesuur van 60 min. sommige doen 45 min per les)

Het zal voor iedereen verschillend zijn, een minimum bestaat niet, maar gemiddeld gezien moet je op een uur of 40 rekenen. (mede afhankelijk van de regio) Een goede rij-instructeur zal je examen pas aanvragen als je het geheel voldoende beheerst, om je zodoende een goede kans van slagen te geven, om vervolgens veilig en zelfstandig de weg op te kunnen. Het is in beider -en aller- belang als je zo goed mogelijk leert rijden, in -als het kan- zo kort mogelijke tijd. Een rij-instructeur zal zichzelf uiteindelijk altijd in de vingers snijden als hij of zij de boel onnodig rekt. Mond op mond reclame is -misschien vooral wel in de rijschool branche- de beste reclame. Via onderstaande link kan je eventueel een idee krijgen van de prestaties van rijscholen bij jou in de buurt.

Bronnen:
http://www.rijschoolgegevens.nl/index.asp?pageid=2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100