Vanaf hoeveel seconden is het rendabel,om de motor van je auto af te zetten,wanneer je staat te wachten?

Aangezien starten wat meer benzine verbruikt dan stationair draaien,zal er een bepaalde tijd overheen moeten gaan,om er voordeel uit te halen,maar hoeveel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen van uitzetten: - Geen benzineverbruik (kosten). - Geen uitlaatgassen (milieu). - Geen uitlaatgassen (omstanders). Nadelen van uitzetten: - Extra slijtage startmotor. - Extra slijtage cilinders en kleppen doordat de eerste slagen niet optimaal zullen zijn. - Extra slijtage catalysator (zelfde reden). Voor de kosten hoef je het dus niet te laten. Uitzetten is vooral fijn voor de omstanders. Denk aan de fietsers die ook voor die open brug staan te wachten.

Vergeet de startmotor niet, die slijt ook... Een (gemiddelde) auto verbruikt een halve liter benzine per uur als hij stil staat (normaal en goed afgesteld staat) stationair te draaien... Dus dan kun je het wel uitrekenen... Dus dan kost het 3 cent per minuut... Dan kun je het zelf afwegen wat je doet en hoeveel je bespaart...

Ik laat mijn diessel gewoon door lopen,of het moet heel lang duren,denk aan de slijtage van de statmotor,en de diessel heeft er geen problemen mee,het zijn allemaal zulke kleine bedragen die je er mee verdiend,voor jezelf,alleen het millieu is er misschien een klein beetje mee gebaat.

Mensen moeten eerst maar eens leren om verder te kijken dan hun neus lang is... De hoeveelheden brandstof die je extra verbruikt om te starten is triviaal en niet opgewogen tegen het voordeel van een minuut lang je motor laten draaien. Zeker als de motor al warmgedraaid is. Wat betreft slijtage is het ook triviaal. Een auto is ontworpen om te starten. De onderdelen die bewegen zijn ontworpen om tienduizenden keren te starten. En die onderdelen gaan vaker langer mee dan de auto als geheel. Zie de hoeveelheid auto's bij een sloop die gewoon zouden kunnen starten; waar ook onderdelen als startmotoren uit gewonnen worden. Het is vanaf 0 seconden gunstig om je auto stil te zetten wanneer je voor een licht wacht of voor een spoorwegovergang o.i.d.

De Honda Civic hybrid slaat automatisch meteen af als je stil staat, dus daar zal het wel direct rendabel zijn. Maar gebruikt zijn startmoter dan niet, die start met de electromoter.

Ha, dat Denkbeeld; Al enkele jaren geleden is er campagne gevoerd om bij langer wachten de motor af te zetten. Toen werd er verteld dat het voor vrachtwagens al rendabel was vanaf zo'n dertig seconden. Met het voortschrijden van de techniek zal dat voor personenauto's weinig verschillen. Wel uitgaande van een bedrijfswarme motor natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100