Ik ben op zoek naar een (2e hands) auto met lage maandlasten, ik heb maximaal €4000 te besteden. Welke auto's zijn er geschikt voor mij?

Ik ben op dit moment aan het sparen voor een auto. Zodra ik €4000 gespaard heb wil ik een auto gaan kopen. Ik rijd gemiddeld 40 km per dag (4 dagen per week). Hierbij moet ik wel regelmatig filerijden, maar ik kan ook flinke stukken lekker doorrijden op de snelweg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ben ook voor de Toyota. Ik heb jaren in een Toyota Corolla gereden, met hele lage onderhoudskosten en zuinig in benzineverbruik. Dus een kleine Toyota zou ik aanraden. In de oudere modellen, zoals de Starlet en de Corolla (niet zo klein) ben je al voor een stuk minder dan €4000 klaar. Maar misschien wil je graag een wat hipper model. Ook de wat jongere Yaris ligt denk ik wel binnen je mogelijkheden.

Een golf 4 lijkt me wat voor jou;) 1.6 litertje.

Peugeot 107 of een Toyota Aygo. Rijden 1 op 16/17, allrisks verzekerd zo'n 25 euro per maand en geen wegenbelasting. Nadeel is dat ze niet heel ruim zijn, met 4 volwassenen wordt het wat krapjes is mijn ervaring.

Een Opel corsa of fiat punto, ford ka (de wat oudere modellen dan)

Ehm... Smart For Two?

als je een auto wil met lage onderhoudskosten moet je sowieso naar een toyota kijken. Ik heb er zelf een gehad en nooit wat aan gehad. Mijn vrouw rijd er nu een en die is van 89. Maar daar rijden we al 9 jaar probleemloos mee. Dus ik zou voor een kleine toyota gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100