ik lees dat accuproblemen in de winter vaak voorkomen. Is een accucheck raadzaam of is een 6 jaar oude accu goed te vertrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een accucheck kan nooit kwaad, wat een onzin antwoorden zeg. Je kan er toch bij staan? en de uitslag zien? Accu's nu testen voor de winter zoals hierboven beschreven is ook onzinnig. Een accu heeft namelijk als het erg koud id sowieso het al zwaarder. Dus nu kan hij prima werken maar van de winter niet. 6 jaar is bij normaal gebruik best te doen overigens.

Oppassen met de resultaten van een accu-test. Vergeet nooit dat een accu tot 40% van zijn vermogen verliest zodra het echt kouder wordt. Als je hem laat testen in warmere omstandigheden krijg je dus een verkeerd beeld. Tenzij je de testresultaten goed interpreteert : geeft de test aan dat hij nog 80% van zijn capaciteit heeft dan kan je het erop wagen. Bij bv 60% vergeet je het maar ! Ook opletten met zogezegde onderhoudsvrije accu's. Die verliezen evengoed vloeistof leert mijn ervaring. En je kan ze wél bijvullen !Het volstaat dat je de stikkers bovenaan verwijdert en je vindt de traditionele 6 dopjes die je gewoon kan uitschroeven om het niveau na te kijken en zonodig bij te vullen. Opgelet : doe dit nooit binnen de garantieperiode van de accu. (meestal 2 jaar) Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100