Waarom wordt parkeergeld (belasting) niet afgeschaft en via de autobelasting geregeld?

Toegevoegd na 18 minuten:
We betalen nu autobelasting, daarin verwerkt zit provinciale opcenten. Een deel gaat naar de staat, een deel gaat naar de provincie. Dan kan er dus ook een deel naar de gemeente. Dus schaf de parkeerbelasting af en doe dat verrekenen met de autobelasting (prov. opcenten). Voeg gem. opcenten toe, dan ben je van die parkeermeters af en de irritatie. Je parkeert nooit langer als nodig is. Ik moet voor mijn werk soms uren parkeren (werk). En meestal mag je maar max. 1 of 2 uur staan. Dus iedere keer terug om bij te vullen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk omdat dat geen eerlijk systeem zou zijn. Er zijn mensen, die dagelijks met hun auto in het centrum moeten zijn, in betaald parkeren zônes, en autobezitters, die daar nooit komen. Toch zouden ze allebei dan hetzelfde via autobelasting moeten betalen!

parkeergeld verdwijnt in gemeentepotten, autobelasting in regerings- en provinciepotten. Parkeren is meestal gebiedsgebonden, zogenaamd om parkeeroverlast te beperken. In de praktijk wordt het aantal parkeerplaatsen eerst geminimaliseerd (de gemeente creeert het probleem) waarna een paar melkertbanen boetes mogen gaan uitschrijven.

Als jij op een boerderij woont of een eigen garage hebt of zo en je auto altijd daar geparkeerd staat, wil jij dan ook meebetalen aan al die mensen die midden in Amsterdam willen parkeren? :) Hoe duurder de plek waar je auto staat (zoals midden in de stad), hoe duurder je er parkeert. Lijkt mij juist prima verdeeld.

Parkeergeld is een Gemeentelijke heffing en het is juist daardoor bedoeld als instrument om het parkeerbeleid lokaal vorm te geven. Motorrijtuigenbelasting heeft geen relatie met lokale omstandigheden, maar met vaststaande gegevens omtrent het betreffende voertuig.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/variabel/mot...

Dit zou een onevenredige belasting zijn voor mensen die niet of nauwelijks gebruik maken van parkeerruimtes bij winkelcentra etc.. Al jaren wordt er aangegeven dat motorrijtuigenbelasting een ook en onevenredige belasting is. Het principe; de gebruiker betaald, wil men ook daarin gaan doorvoeren, ben het al jaren er niet mee eens dat wij voor de ring van Amsterdam moeten betalen. De parkeergelden zijn in mijn ogen dan ook een zeer terechte belasting, de gebruiker betaald, hij huurt dat stukje grond voor die tijd van de gemeente. Overigens kan jou baas bij de gemeente voor de dag dat jij daar moet zijn voor jou werk een ontheffing aanvragen.

Parkeergeld vragen is voor gemeenten één van de manieren om te sturen waar mensen parkeren. Gemeenten willen meestal liever niet dat mensen in de binnenstad parkeren en dus moeten mensen daar meer betalen om te parkeren. De gemeente vraagt zich dus af: waar wil ik dat mensen hun auto parkeren? Bovendien kan je als gemeente er zo voor zorgen dat mensen niet eindeloos een plekje vasthouden. Je wilt bijvoorbeeld niet dat iemand op een parkeerplaats bij het centrum parkeert en dan met de trein ergens anders heen gaat, dus zorg je dat iemand daar niet zo lang kan parkeren zodat die parkeerplaats kan worden gebruikt door iemand die in je centrum wil komen winkelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100