Mag ik met m'n 'automaat-rijbewijs' in een fiat-500 dualogic rijden?

Deze auto schijn je ook als een volledige automaat te kunnen rijden, maar wordt een semi-automaat genoemd. Misschien omdat je 'm op 2 manieren kunt gebruiken. Heeft iemand ervaring met deze auto of is iemand expert op het gebied van deze regels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rijbewijs B met code 78 Heeft u een rijbewijs B met code 78, dan mag u alleen rijden in een auto met automatische schakeling, dus zonder koppelingspedaal. Deze regeling geldt als u op of na 30 september 2008 uw rijbewijs heeft gehaald. Heeft u voor 30 september 2008 uw rijbewijs met code 78 gehaald, dan mag u rijden in een auto met een automatische koppeling of een automatische gangwissel. Dit betekent dat er: geen koppelingspedaal in het voertuig aanwezig is; of een koppelingspedaal aanwezig is, maar u niet hoeft te schakelen. De gangwissel gebeurt alleen door de koppeling in te drukken. Dit zijn meestal zogenaamde halfautomaten. Heeft u code 78 in uw rijbewijs staan en wilt u overstappen op een auto met versnelling, dan moet u opnieuw rijexamen doen. Rijbewijs B met medische code 10.02 Heeft u een rijbewijs B met code 10.02 (automatische schakeling), dan mag u alleen in een auto met een volautomatische versnellingsbak rijden. U mag dus niet in een schakelauto (zonder automatische schakeling) of automatische koppeling (halfautomaat) rijden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ri...

Ja, je mag deze auto rijden met automaat-beperking op je rijbewijs. Het gaat erom dat je de auto kunt rijden, zonder dat je erbij hoeft te schakelen of koppelen, dat is namelijk het criterium.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100