Welke weg kan ik het beste nemen op vrijdagmiddag?

Om half 4 moet ik vanuit Alkmaar richting Didam mijn dochter om de week wegbrengen. Hoe omzeil ik de files?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gaat het beste met TomTom IQ routes. Met TMC heb je een online verbinding met de VID en die loodst je langs de files. Vergeet dan niet "neem de sluiproute" in te toetsen!

Naar mijn idee zijn deze niet zonder enorm om te rijden te vermijden. Of je nu naar Amsterdam rijdt en de a1 op gaat en dan naar het zuiden zakt, Via Utrecht gaat alles loopt juist die kant op vast. Ook maakt het niet uit of je van Alkmaar via Wormerveer A8 gaat of de A9 af naar Amstelveen. Jouw richting gaande is de A1, A9, A2 Dan A12 etc etc vol

Tja, het is misschien niet de meest voor de hand liggende route, maar vanaf alkmaar kan je nog eens overwegen om via Enkhuizen-Lelystad-Nunspeet-Epe-Apeldoorn-Zutphen--Brummen-Doesburg-Didam te rijden. Het is wel bijna geheel 80 km weg, maar je hebt dan nauwelijks files. In afstand maakt het elkaar niet heel veel, maar in tijd denk ik wel dat het sneller is. Overigens denk ik dat de trein het snelst is op vrijdag, en dat vinden kinderen van een bepaalde leeftijd nog leuk ook! Succes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100