Wat betekent dit Litouwse verkeersbord?

Ik was onderweg van Riga (Letland) naar Šiauliai (Litouwen). Onderweg zag ik een paar keer een verkeersbord dat ik niet ken.

Het is een driehoekig bord, wit met een rode rand, met de punt naar boven. In het midden van het bord staat een dikke zwarte stip.

Ik heb dit bord tot nu toe alleen buiten de bebouwde kom gezien; of het ook binnen de bebouwde kom wordt gebruikt, weet ik niet.

Wat betekent dit bord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat het een gevaarlijk druk punt is. http://www.elona.nl/nl/toerisme/verkeer4.php

Ik heb in Nederland vergelijkbare borden gezien die rechthoekig zijn met een dikke zwarte stip: Ze duiden een z.g. "black spot" aan, een punt waar regelmatig zware ongelukken gebeuren. Wellicht is het in Litouwen een waarschuwing voor een dergelijke plaats.

het is een waarschuwingsbord, voor plekken waar vaak ongelukken gebeuren. Een beetje vergelijkbaar met het bord een uitroepteken dus. op andere plaatsen worden dat soort borden ook gebruikt, dan wel in een iets andere vorm. leuk feitje, op het caribische eiland tobago word exact hetzelfde bord gebruikt, met een onderbord. http://www.flickr.com/photos/10396816@N06/4225113927/ en een vergelijkbaar bord, in belfast http://www.belfastforum.co.uk/index.php?topic=21805.105

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100