Een auto, waarbij permanent 4x4 ingeschakeld, maar ook nog de mogelijkheid om speciaal voor moeilijk terrein in te schakelen. Wie heeft ervaring?

Kan een oude auto kopen waarbij permanent de vier wielen worden aangedreven. Destijds kon men blijkbaar nog niet overschakelen naar 'normaal'. Er is blijkbaar ook een optie - nog niet gebruikt - om de auto speciaal voor moeilijk terrein te schakelen. Kan iemand mij daar meer over uitleggen? Het gaat om een oude VW Syncro (1984) van de Bundeswehr. En, ik heb er geen ervaring mee, wanneer je constant moet rijden met 4-wiel aandrijving, hoe is dan het rijcomfort op de (snel)weg en hoe zit het met benzineverbruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het rijden met 4wdr is vrijwel comfortabel omdat je maximale grip hebt in ons kikkerland klimaat! EN bij sneeuw en gladheid heb je extra voordeel! Alleen het brandstof verbruik is iets hoger.

De stand voor moeilijk terrein is niet meer dan een extra versnellingsbak met 2 standen. Wanneer de auto in "normale" stand bv. een helling tot 25 procent kan oprijden, zorgt de stand voor moeilijk terrein ervoor dat de versnellingen kleiner worden, zodat je een helling tot zo'n 45 procent op kan rijden. De eerste versnelling is dus in deze stand ongeveer een "halve" eerste, de tweede komt ongeveer overeen met de eerste versnelling in gewone stand. Daardoor (en uiteraard ook door de vierwielaandrijving) kunnen terreinwagens ook veel zwaardere aanhangwagens trekken dan gewone auto's. Kijk maar eens naar marktkramers.

Je hebt het over een auto uit 1984, het comfort zal sowieso wat lager zijn. Ik heb een T4: www.weetjewel.com En dat rijdt al een stuk minder comfortabel dan een Golf met hetzelfde bouwjaar. Waarom ga je hem kopen? Om goedkoop kilometers te kunnen maken of als hobby? Veel over de t3 4WD: http://www.teedrie.nl/aankoop_syncro.php en http://www.syncronautslowlands.com/ Ben je zelf handig met auto's? Het zou anders wel eens een dure hobby kunnen worden. Ik weet eventueel een goede en niet dure T4 specialist. (geen idee of ie ook wat van T3's weet)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100