Is het gebruikelijk dat je tegenwoordig personeelskosten betaalt om je koplamplicht te laten vervangen? zie uitleg...

Vorig jaar ging mijn voorlicht stuk, ik betaalde alleen het lampje van 5 euro. nu betaalde ik 15,76. ik schrok ervan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is mogelijk, dat bepaalt de garage zelf. Er zijn garages die het gratis doen (service) als je hier vaste klant bent, maar het is ook business. Vaak rekenen ze een vaste prijs hiervoor en niet specifiek de werkelijk besteedde tijd. Ik vind dat het wel uitmaakt of je vaste klant bent en of het vervangen veel tijd kost. Het vervangen van het lampje van mijn Renault koste ongeveer 20 minuten in de garage. Ik had het eerder eens zelf gedaan en toen ging de lampsteller kapot (400 euro). Dus ik laat het in de garage doen. Tegenwoordig heb ik een auto waarbij het makkelijker te vervangen is.

Als je ergens vaste klant bent is het niet echt gebruikelijk, voor zo'n kleinigheid, arbeidskosten in rekening te brengen. Maar logisch is het wel: Het kost een van de monteurs toch weer tijd, waar vanuit de bedrijfsleiding wel een salaris tegenover moet komen te staan. En dat salaris moet verdiend worden. Als je het een te hoog bedrag vindt kun je altijd zelf je koplamp verwisselen natuurlijk. En misschien is het handig voortaan van te voren even te vragen wat de prijs wordt. Dan kun je zelf bepalen of je wel of niet akkoord gaat.

Hallo Eleo, Het zijn ook in de autobranche mindere tijden,dus proberen ze toch overal wel wat aan te verdienen. Dingen die vroeger even service van de zaak waren worden nu gewoon berekend met uurtarief erbij. Natuurlijk zijn er nog genoeg dorpsgarages die het gewoon als service doen, maar de merkdealers zeggen gewoon : je huurt mijn personeel om een lampje te vervangen en dat moet betaald worden. Ik las in je reactie dat je het zelf niet kon door reuma, vraag volgende keer eens in je vriendenkring of familie of iemand het kan doen voor je . Groeten , Leonard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100