Waarom eigenlijk, accepteren we dat tanken aan de snelweg doorgaans duurder is als bij een tankstation op een B weg?

Ik heb de eigenaar toch niet gezegd dat hij op die dure A locatie zijn shop moest beginnen?

Zelfde geld voor kiosks op het station 9drankjes daar voor 2,50 echt ongelooflijk) en zo zijn er nog wel meer voorbeelden

Weet eigenlijk niet exact onder welke categorie dit hoort, maar auto's leek me het meest toepasselijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet waarom het wordt toegestaan. maar het is wel makkkelijk geld verdienen. mensen die met de trein reizen die dorst hebben zullen toch wel die 2,50 neerknallen..zelfde verhaal als op schiphol. en als mensen ergens niet bekent zijn is het makkelijker om langs de snelweg te tanken dan ergens in een dorp. de locatie waar ze die jackpot prijzen vragen zullen ook voor die locatie veel neer moeten leggen. dat zal ook meespele. en zolang wij blijven kopen zal er weinig veranderen...maar ik snap je punt!

simpel: vraag en aanbod. als je te lui bent om om te rijden voor een goedkoper drankje bij de supermarkt of brandstof bij de lokale olieboer ga je naar de dure snelwegpomp. en zolang er genoeg mensen te lui zijn of te gehaast om extra tijd te nemen voor hun boodschappen zullen die prijzen niet omlaag gaan.

Dit doen ze omdat ze een soort van 'monopolie' langs de snelweg hebben, er zijn daar vaak weinig tankstations, voor de klant minder opties, dus kunnen ze een hogere prijs vragen. Omdat we toch moeten tanken doen we het maar, tegen de hogere prijs weliswaar. We kunnen in sommige opzichten weinig anders dan het accepteren. Het wordt moeilijks als we afspreken niet meer te ranken langs de snelweg, dan moet iedereen straks z'n auto duwen

De kosten voor een station langs de snelweg schijnen ook nogal veel hoger te zijn dan in een stad. Let ook eens op de parkeerplaatsen die er zijn, vaak meer dan in een stad. Dat betekent dus meer grond kopen. En mensen hebben vaak geen zin om de snelweg af te gaan om te tanken, dus lekker gemakkelijk. Wie lui is moet meer betalen. Dat is net als thuis boodschappen doen, kost ook meer geld.

Jaarlijks veilt het RVOB de huurrechten van benzinestations langs rijkswegen. Dit jaar komen zes stations onder de veilinghamer. En de huurechten kunnen in de miljoen of meer zijn ,en deze kosten vind je natuurlijk terug in de brandstof prijzen.

Grond wordt gepacht, moet worden terugbetaald. Meer kosten dus. Ook bepaalt de retailer niet de openingstijden, maar dat doet de andere partij. Retailer heeft wat dat betreft echt helemaal niks te vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100