Waarom heeft Oostenrijk een A op de nummerplaat (voor Austria) en Duitsland een D (voor Deutschland) en niet een G (voor Germany)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wel eens tv gekeken in Duitsland? Als je een film kijken hebben ze alles vertaald (nagesynchroniseerd) naar het Duits. Oftewel; ze vinden de Duitse taal belangrijker/mooier dan Engels, dus waarom zouden ze zichzelf Germany noemen ;) Ze vinden Deutschland beter! Groetjes Toegevoegd na 1 dag: Ik vermoed dat landen zelf in mogen vullen hoe ze hun kenteken regelen (kleur, letter-cijfer combinatie etc.) Zo heeft het nummerbord in Duitsland nog meer bijzonders, de 1ste letter combinatie verteld namelijk waar de bezitter van de auto vandaan komt. Bijvoorbeeld: B -> District Berlijn BI -> Districht Bielefeld etc. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Duitse_kentekens)

Ik denk om verwarring met GB (Great Britain) te voorkomen.

De A van Oostenrijk komt uit het latijn (Austria) dat inderdaad hetzelfde woord oplevert in het Engels. Elk land heeft zijn eigen landcode. Oostenrijk heeft ervoor gekozen om de landcode af te leiden uit het latijnse woord en Duitsland kiest voor de eigen taal.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lan...

Wellicht heeft men voor de A gekozen omdat de Duitse spelling van Oostenrijk een Ö (o met puntjes erop) vereist. De umlaut puntjes zijn lastiger in het gebruik als je een kenteken wilt noteren of in een computer invoeren. Internetadressen uit Oostenrijk eindigen dan ook op .at - omdat je dat makkelijker intypt dan ös. Toegevoegd na 4 minuten: Voor Duitsland gelden bovenstaande bezwaren niet, de D of de .de zijn zonder puntjes in te voeren. In Zwitserland heeft men weer andere overwegingen gehad om voor CH te kiezen: daar is het latijn gekozen omdat de 4 nationale talen verschillende lettercombinaties geven, de losse S was al voor Zweden gereserveerd.

de a op het nummer bord is van austenrijch of austenrijk, Het dus het is niet engels maar duits, en germany is dus ook engels en niet duits dus de d van deutschland. Dit is mijn mening, mischien heeft iemand anders een andere en zit ik zelf fout

Misschien omdat de Denen geen alternatief hadden en ja het is ook made in Germany.ook in het oude duits komt de naam vaak al voor ,de Romeinen gebruikten voor die streek al de naam van germania of zo .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100