Waarom rijden mensen zo vaak links op de weg als het niet nodig is?

En wat kun je het beste doen in zo'n situatie?

Toegevoegd na 23 minuten:
In Duitsland zie je wel eens dat mensen die erlangs willen hun linker knipperlicht aanzetten of seinen met hun koplampen, zou dit ook in NL goed kunnen werken aangezien het daar ook werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Ze denken dat ze die volgende ook nog wel in kunnen halen zonder jou te veel te hinderen. OF ze denken niet. Dat gebeurt vrij veel ga maar eens bij je zelf na. Wat kun je het beste doen: Tja Ruim er achter blijven, 2 seconden weet je nog, of beter: leuke vuistregel De afstand die je achter een auto moet blijven is je snelheid in meters gedeeld door 2. Maar goed. Ruim er achter blijven, je geduld bewaren en wachten tot je er langs mag omdat deze persoon naar rechts gaat. Deze medeweggebruiker begaat ook een overtreding want hij hindert anderen. Volgens mij een hoofdregel. Irritant hoor. In ieder geval niet rechts passeren. Dat is het domste wat je kunt doen. Toegevoegd na 14 uur: naar aanleiding over mijn opmerking van de afstand die je zou moeten houden hier ook een bron. http://www.gratistheorie.nl/auto/snelheid/p07.htm

Omdat ze het van rijbaan wisselen waarschijnlijk als lastig of moeilijk ervaren. Blik op oneindig en gassen maar is toch veel makkelijker? Als je er achter zit moet je iig niet rechts gaan inhalen; die boete is hoger omdat dat gevaarlijker is dan onnodig links rijden!! En die suggestie met de richtingaanwijzers of groot licht....alleen als je een échte links-plakker voor je hebt.

Dat met de knipperlichten en koplampen mag niet hoor, ook sinds lange tijd niet in Duitsland.

linksrijden met 100 km p/u, en dan blijven hangen terwijl je er aan komt. gadver zo super irritant he!! links rijden is om in te halen en niet om te blijven dagdromen. ik sein niet gauw, maar wel eens ooit omdat het heel vaak gebeurd en er zijn meer mensen op de weg die er langs willen. ik maak veel km`s, maar tegen mij word ook wel eens geseind, maar dan moet je niet vragen welke aso met grote mpv mij wil inhalen met 180 km p/u. dat is natuurlijk best wel extreem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100