kan je met een blaasje op je band nog veilig rijden?

we hebben op onze pt cruiser brede banden zitten, dunlop sp sport maxx, maar bij het minste raken van een borduur hebben we een blaasje aan de zijkant van de band. moeten we ook echt dadelijk onze band daarvoor laten vervangen?

Toegevoegd na 12 minuten:
ik vreesde er al voor, het is idd op de zijkand een blaasje van iets groter dan 2euro stuk gewoon tegen 2km per uur proberen uit een parking te draaien en weer hebben we het zitten dat is door van die stomme blaasjes dan de 3de band op 3maand tijd en zon band kost dus minstens 150 tot in in sommige benden centrales 270 euro voor de zefde.
het erste is vroeger letten we bijna nooit op die banden, en nooit wat voor en nu 3 banden op 3maand tijd :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat versta je onder een blaasje? Als de band een uitstulping of bult aan de zijkant heeft, is hij op die plek sterk verzwakt. Je loopt dan groot risico op een klapband. In dat geval luidt het advies: zo snel mogelijk vervangen.

beschadigingen aan de wang van een band zijn niet te repareren en de band moet direct vervangen worden omdat dit de band erg verzwakt en deze explosief kan leeglopen waardoor je de macht over het stuur verliest.

geen meter levens gevaarlijk

Heel erg vervelend want het is erg duur. De banden moeten vervangen anders kom je in veel grotere problemen. Dat is al genoeg geantwoord. Ga ook eens na waar je precies de blazen veroorzaakt. Is dat een specifieke plek dan kun je die misschien mijden. Als laatste heb ik de indruk dat je moeite hebt om de plek in te schatten waar je auto eindigt (en de rand begint) het is misschien mogelijk daarvoor een simpel stokje op je bumper te monteren. Anders een klein "om de hoek kijk stickertje" op de zijruit plakken. Dan kun je het wel zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100