Wie heeft hier voorrang?

Stel je voor dat R1 naar links gaat in plaats van naar rechts (sorry, kon geen beter foto vinden) Wie heeft er dan voorang? "Wij" omdat de regel is "rechtdoor op dezelfde weg gaat voor" of R1 omdat hij van rechts komt?

Toegevoegd na 7 minuten:
En dan bedoel ik links vanuit het standpunt van R1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

R1 wil dus rechtdoor? Dan heeft R1 voorrang zolang het een gelijkwaardige kruising is. Als R1 haaientanden op zijn rijbaan heeft, wordt het verhaal anders. Toegevoegd na 1 minuut: Of hij nu naar rechts, links of rechtdoor wil maakt in deze niets uit overigens. Het gaat puur om het verhaal dat hij van rechts komt, hij heeft op een gelijkwaardige kruising dan altijd voorrang. Toegevoegd na 3 minuten: 'Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor' is enkel van toepassing in de volgende situatie: R1 komt van de tegengestelde richting dan jij (in dat plaatje zou hij dus van boven moeten komen), jij wilt linksaf en je moet dus over zijn weghelft oversteken. R1 wil rechtdoor, dan heeft rechtdoor voorrang op jou en moet jij R1 voor laten gaan. Toegevoegd na 15 minuten: Ook goed om te weten: Stel de weg van R1 is onverhard (zandpad o.i.d. dus), moet R1 voorrang verlenen aan alle weggebruikers. Dus ook voetgangers hebben dan voorrang op R1. Er zijn dan dus geen haaientanden, geen borden en geen verkeerslichten maar ondanks dat R1 van rechts komt moet hij voorrang verlenen aan alles wat voorbij komt.

Er is hier GEEN sprake van rechtdoorgaand verkeer over de zelfde weg, want beide voertuigen rijden op een andere weg (die elkaar kruisen). R1 komt van rechts, dus behoort voorrang te krijgen van "wij".

Staan er haaientanden op de weg van R1 dan ga jij voor anders gaat R1 voor. Van de regel rechtdoor op de zelfde weg gaat voor telt niet zoals al eerder aangegeven in een Ander antwoord van iemand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100