Wat is de betekenis van een sticker met een eland achter op een auto?

Ik zie ze steeds weer en niemand kan me vertellen waarom die eland daar zit. Zijn het liefhebbers van Scandinavie of wat anders? Ik zag hem afgelopen week ook op een motor.

Toegevoegd na 51 minuten:
Het is een witte sticker met het silhouet van een eland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn meestal mensen die met het betreffende voertuig op vakantie zijn geweest in Noorwegen of Zweden. Het zijn in ieder geval liefhebbers van Scandinavië. In tegenstelling tot de NL stikkers hebben ze geen enkele wettelijke functie.

Wij hebben er ook een! Het zijn inderdaad liefhebbers van Noorwegen of Zweden. Je kunt ze in Noorwegen bij elke souvenirwinkel kopen, van enorm groot tot piepklein en hele families, in wit en zwart. Onze kinderen hebben ze zelfs op hun fietsen gehad :-) In Zweden heb je ook wel vaak het bord "pas op voor overstekende elanden" als sticker. Die borden staan zowel in Noorwegen als Zweden, en worden regelmatig gestolen door toeristen. In Noorwegen zijn de kleuren als onze waarschuwingsborden, in Zweden is wat bij ons wit is geel. Als je dus iemand met een geel bord met rode rand met een zwarte eland ziet, is dat er eentje uit Zweden.

Klopt, is is puur een teken dat ze liefde voor de natuur en landen van Scandinavië koesteren :) Hier kan je paar zien ;) http://link.marktplaats.nl/441422503

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100