HELP..!! Mijn auto maakt een vreemd geluid direct na het starten.. Is mijn startmotor kappot..?

Volgens mij komt het geluid uit de startmotor zelf of uit die omgeving. Het geluid duurt ongeveer 1 of 2 seconden maar het is zo een hard geluid dat iedereen me aankijkt.. Schaam me dood..
Waaraan kan dat liggen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is er iets mis met de starterkrans. (misschien 1 of enkele afgebroken of versleten tandjes) Het kan ook zijn dat je startmotor blijft hangen en te laat terug schiet. Waardoor tijdens het aanslaan van de motor, de startmotor meer toeren gaat maken dan hij aankan. Dit geeft een gierend geluid en vervolgens een harde tik. Het is raadzaam om dit even na te laten kijken bij een garage, want vroeg of laat houd het op. Misschien kun je de schade nog beperken als je er optijd bij bent.

Ha, die Osssy; Nog een mogelijkheid; als het een hoog, gierend geluid is dat met gasgeven weer verdwijnt zou het ook nog de dynamosnaar kunnen zijn. Kwestie van even spannen.

Ik denk idd aan de V-snaar. Vaak als het vochtig weer is,dus ook na een koele en vochtige nacht slipt de snaar als je start,dat maakt een gierend,hoogtonig,piepend geluid. Laat de snaar even spannen of desnoods vervangen als er haarscheirtjes inzitten,dat is namelijk vaak de oorzaak van het makkelijker gaan slippen van een V-snaar. Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100