Wat is de goedkoopste plek (in NL) om je rijbewijs te halen? Of kost het overal hetzelfde?

Ik woon in Hoorn, dus daar in de buurt zou wel handig zijn..

Weet jij het antwoord?

/2500

De kosten zijn overal bij benadering het zelfde. In de randstad is het in de regel iets duurder, omdat daar de verzekeringen voor de auto's ook wat duurder zijn, maar de verschillen zijn marginaal. Wel zijn vaak Turkse rijscholen goedkoper. Waarom weet ik ook niet ; wellicht rijden ze in wat goedkopere auto's en strijken ze wat minder voor zichzelf op. Ze richten zich natuurlijk primair op de eigen doelgroep, maar nemen gewoon iedereen aan, en ik heb er persoonlijk goede ervaringen mee. (In de tijd dat ik leste, rond 1995, was het 40 gulden per uur, waar vrijwel alle andere rijscholen al 50 gulden vroegen, en ik ben gewoon na een normaal aantal lessen geslaagd En ongetwijfeld kan onderstaande site je nog een veel beter en duidelijker antwoord verschaffen. Toegevoegd na 2 minuten: Verkeersschool De Streek in Hoorn is de goedkoopste zie ik hier, met een uurtarief van 39,75. Daarna lopen ze op van 40 tot ongeveer 46 euro.

Bronnen:
http://rijschoolhoorn.degoedkoopsterijschool.nl/

Ik zou gaan voor een rijschool met de hoogste slagingspercentage. Dat kan uiteindelijk ook geld besparen. Twee blinken uit in Hoorn, zie tabel: uitgebreid.zoeken.autorijschooltarieven. Toegevoegd na 4 minuten: Slagings% na 1ste poging 4 Schneiders Vof B Hoorn Nh 86 - 90 - 5 De Boer B Hoorn Nh 86 - 90 -

Bronnen:
http://www.autorijschooltarieven.nl/

Op www.rijschoolgegevens.nl vind je de rijscholen bij jou in de buurt die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het CBR. Mét hun slagingspercentages - maar niet alleen dat. Je ziet hier ook welk soort lessen rijscholen geven, hun contactgegevens en vaak een webadres. De slagingspercentages worden op vaste tijden ververst en betreffen steeds de laatste vier kwartalen.

Bronnen:
http://www.rijschoolgegevens.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100