Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet het rdw en de wegenbelasting met het kenteken van een voertuig waarvan de eigenaar overleden is?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Auto's
983

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

wachten tot de belasting opgezegd word door de nabestaande? of helemaal niks omdat er een nabestaande nog met die bepaalde auto rond wil blijven rijden? maar dit is met de begrafenisondernemer af te spreken dat die dit soort dingen regelt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
kenteken word na melding over gezet op naam van de nabestaande en als die er niet is zal de auto worden uitgeschreven van de overleden persoon. een ander bedrijf knapt de auto op en verkoopt hem weer. de auto word niet gesloopt ofzo, tenzij die daar rijp voor is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een kleine aanvulling wat betreft de RDW:

Aansprakelijkheid na overlijden kentekenhouder

Bij overlijden van een kentekenhouder is de nieuwe eigenaar/houder van het voertuig verplicht binnen vijf weken het kentekenbewijs op zijn naam over te schrijven.

Dus ook als uw partner (kentekenhouder) is overleden en u behoudt het voertuig, dan moet u het kenteken op uw naam laten overschrijven. Dit kunt u op de gebruikelijke manier doen bij een groot postkantoor of de RDW-balie in Veendam.

Lees meer op onderstaande website.
(td)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding