Aanschaf bestelbus

Ik overweeg de aanschaf van een bestelbus, maar ik ga die dan particulier rijden. Liefst wil ik een bus zonder dubbele cabine (dus zonder achterbank), want wil de laadruimte optimaal kunnen benutten. Wat is slim, zonder dat ik een vermogen aan wegenbelasting kwijt ben (grijs kenteken e.d.).

Toegevoegd na 4 minuten:
Benzine of diesel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt eraan hoeveel km/jaar je gaat rijden. Je hebt als particulier niet veel voordeel aan het "grijze kenteken" dus net als bij geel gaat rekenplaatje om de aanschafprijs/km's per jaar

Als particulier kan je geen bestelbus op grijs kenteken rijden. Wel kopen maar je zal alsnog de BPM moeten betalen en verder betaal je wegenbelasting als particulier. Je hebt dan ook geen voordelen met een grijs kenteken. Als je deze bus nieuw wilt kopen krijg je gewoon een geel kenteken.

Je kan ook de bus (volgens de richtlijnen van het RDW) inrichten als eenvoudige camper, zodat je op het voordelige campertarief rijdt. Ik heb wel eens camperbusjes gezien waar veel van de inboedel eenvoudig weg te klappen is, maar je zal altijd iets laadruimte missen. Ze zijn wel erg streng bij het RDW, dus je moet goed de regels' volgen. Erg handig als je ermee op vakantie gaat! Het ligt wel aan de kilometers die je maakt of je benzine of diesel moet kiezen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100