ik moet mijn rijbewijs nog halen, maar wat kost een autoverzekering ik ben 19 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze vraag kan natuurlijk geen direct antwoord gegeven worden. Wel kan ik uit eigen ervaring vertellen (ben nu zelf net 20 en rij 2 jaar eigen auto) dat ik mijn eerste auto uit 1994 met een nieuwwaarde van 22.000 euro voor 55 euro per maand verzekerd had. Maar je hebt ook auto's die je kunt verzekeren voor 45 per maand als beginnend bestuurder. Mocht je zelf een auto in zicht hebben die je wel zou willen hebben zou ik Independer aanraden (zie bron). Dat is een onafhankelijke verzekeringsvergelijker. Dan kun je zelf uitzoeken welke verzekeringsmaatschappij voor jou het voordeligst is.

Dat ligt eraan welke auto je koopt. Voor de kleinste auto's betaal je ongeveer 50 euro per maand plus eenzelfde bedrag voor wegenbelasting maar dat is per kwartaal (dus ongeveer 15 euro per maand). Je leeftijd speelt verder geen rol qua verzekering, wel het aantal schadevrije jaren wat als je jong bent nautuurlijk heel weinig is.

Ha, die Groenland; In aanvulling op wat hierboven allemaal al is genoemd; misschien heb je een paar jaar brommer gereden. In dat geval wil de maatschappij die je brommer verzekerde nog wel eens korting geven. Maar de hoofdzaak blijft de nieuwwaarde en het soort auto dat je gaat verzekeren; alles wat snel, duur, sportief of exclusief is zal voor een beginnend bestuurder schrikbarend duur zijn om te verzekeren. Het slimste is het dus om eerst een paar jaar in een kleinere, veel verkochte auto te gaan rijden en zo wat no-claimkorting op te bouwen. Een klassieker is ook geen optie, want daarbij worden allerlei extra eisen gesteld, waaronder een minimum leeftijd van meestal ten minste 24 jaar.

Als je een oldtimer koopt heb je een wa verzekering voor 80 euro per jaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100