Wat is in vredesnaam een sleepbumper?

Zie de reactie van Kahuna onder Starbless bij:
http://www.goeievraag.nl/vraag/rijden-meeste-duitsers-grote-duurdere.9729

En waarom zou de dagwaarde dan lager worden?
Een nieuwe auto heeft toch geen andere dagwaarde dan de nieuwprijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij bedoelt waarschijnlijk een tow-bar. Worden ontzettend veel gebruikt in de States. (Zie eigen foto's en 2e link) Ook in Nederland worden ze gebruikt hoor; zie 1e link waarin alles verduidelijkt wordt. Waar Kahuna het vandaan haalt dat de dagwaarde omlaag gaat als je op deze manier zelf een auto uit Duitsland haalt is mij een raadsel, dat heeft er niets mee te maken. (sprak hij als voormalig douane-beambte) Hij zal waarschijnlijk bedoelen dat je de transportkosten op deze manier kunt drukken. Toegevoegd na 2 dagen: Aangezien de tweede link niet meer werkt, hierbij een aanvulling. 3e Link: de technische uitleg. 4e -"- : praktijkvoorbeelden. 5e -"- : één van de vele fabrikanten.

Ben ook heel benieuwd eigenlijk aangezien 'sleepbumper' op google niets opleverd... Het enige dat ik me kan bedenken is een zgn. bullbar op de auto. Maar die leverd tegenwoordig een hoop extra waarde op m.b.t. de opties/accesoires... Toegevoegd na 1 minuut: En de dagwaarde word bepaald aan de hand van de cataloguswaarde en niet aan de hand van alle extra's...

Ik las eerst de Engelse interpretatie. "slaapstoter" zeg maar. Vroeg me inderdaad af wat dat zou kunnen zijn... Bij een sleepbumper stel ik me een bumper voor die je kunt gebruiken om te slepen of gesleept te worden. Een normale bumper zou je er aftrekken, een sleepbumper is steviger en zit steviger aan de auto vast. Aangezien Kahuna de term heeft gebruikt, kun je hem/haar vragen wat het echt is. Zonodig via een PB.

letterlijke vertaling van PullBar? Toegevoegd na 4 minuten: wat eigenlijk bullbar moet zijn maar amkelijk wordt verward met pullbar dus sleepbumper.

als je verkeerd sleept, trek je de hele bumper uit zijn fatsoen die zet je dan op je auto (keurige verstop je even) (vlgs mijn zoon, want dergelijke wijsheid bezit ik niet en google liet ons hierbij in de steek)

Ha, die MMM; Misschien was het een tikfout en bedoelde hij 'sloopbumper'? De kreet 'sleepbumper' zegt mij niets. Ook via mijn broer (die als douanier geregeld BPM-aangiftes afhandelt) heb ik er nog nooit iets over gehoord, maar misschien kun je Kahuna een persoonlijk berichtje sturen met je vraag?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100