Heeft een automaat van een auto versnellingen?

Kan men zeggen dat een automaat van een auto versnellingen heeft? Zoja hoeveel dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker heeft deze versnellingen. Buiten de DAF's en Volvo's om (met Jarretelaandrijving) heeft een automatische versnellingsbak (!) verschillende versnellingen. Als je klakkeloos gas geeft en goed luistert hoor je (en voel je) de bak schakelen. De eenvoudige bakken (en meest voorkomende) zijn 3 traps (4 versnellingen), de oldtimers hebben er 3/2 en de moderne autos wel 4/5. Vaak is er ook nog een 'kickdown' werkzaam, waardoor je net iets meer toeren kan maken in de versnelling. Toegevoegd na 2 minuten: Eenmaal 'in' de kickdown, gaat de bak overschakelen als je iets gas los doet en weer gas geeft. Oh heerlijk! Had ik maar een automaat (met mn stomme niet gesynchroniseerde versnellingsbak)

Ja, dat hebben ze. En het verschilt per auto hoeveel.

Ja, het zijn er of 4 of 5 of 6

Hangt van het type/model af.

Je spreekt bij een automaat vaak over een bv. 4-traps of 5-traps. Dafjes hadden een traploze automaat, de variomatic, op Volvos is dit nog steeds leverbaar.

Ja, daarom noemen ze het ook een automatische versnellingsbak! Dit is in de volksmond automaat geworden. Een automaat regelt zelf het op of terug schakelen van de 1 naar de andere versnelling.

Het is ooit begonnen met 3traps automaat. Daarna kwam 4 traps, welke nog steeds wordt gebruikt. Bij 5traps automaten heb je de luxe van overdrive, waardoor je lagere toeren kunt draaien. Deze hebben de meeste huidige auto's. Dan krijg je 6 traps tot en met op dit moment 8 traps bij de luxere modellen van bijvoorbeeld Mercedes of BMW.

Ja, een automaat heeft ook versnellingen , tegenwoordig al vanaf 4 tot zelfs 7 versnellingen. Bij een automaat hoef je niet zelf te schakelen, dat doet dus de automaat voor je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100